Jesteś fanem M jak miłość? To dobrze trafiłeś! Tutaj znajdziesz coś dla siebie.!! Nie zwlekaj zarejestruj się!
Zapraszam do dyskusji
861
Hanka ma dla teściów niespodziankę. Cała rodzina, wspólnymi siłami, chce przebudować i upiększyć teren wokół domu: werandę i ogród. Dobrą wiadomość ma także Marek. Dostał w pracy awans, podwyżkę i z tej okazji wręcza żonie romantyczny prezent: piękny naszyjnik. Spokój rodziny niszczy jednak telefon od Anny. W środku nocy, siostra błaga Hankę, by przywiozła jej pieniądze, których żąda jej szwagier, a Mostowiakowa, nie zważając na protesty męża, wyrusza w drogę. Paweł zaprasza Joannę na romantyczną kolację, wręcza jej klucze do swojego mieszkania i prosi ukochaną o rękę. Dziewczyna się zgadza. Wcześniej oboje poznają też starszego mężczyznę, który opiekuje się gromadką szczeniaków i wspólnie adoptują "na odległość" psa, któremu nadają imię Tango. Mirka, Irek, Piotrek oraz Kinga jadą do klasztoru, w którym przebywa Kuba. Okazuje się, że wuj Kwiatkowskiej jest biskupem - dzięki czemu dziewczyna załatwia spotkanie z Zioberem. Kuba na widok przyjaciół się cieszy, ale odmawia powrotu do Warszawy.
odc. 862
Budzyński rozmawia z Łukaszem o trudnych stronach miłości... A sam dostaje list od Agnieszki, w którym Olszewska zapowiada, że na dłuższy czas znika - i nie chce komplikować mu życia. Z kolei Werner zmusza wspólnika, by tuż po świętach wyjechał do kancelarii w Berlinie, czym rujnuje jego urlopowe plany. Rodzina Mostowiaków szykuje się do Wielkanocy. Mateusz rozkręca nowy biznes - i sprzedaje pisanki malowane przez siostry i Kasię w sklepie Kwaśniakowej. Tymczasem Hanka wraca z Anną z Suwałk. Tuż przed Grabiną, Mostowiakowa gwałtownie hamuje, żeby wyminąć dziecko, które wbiegło na jezdnię. Po uderzeniu w głowę, z pozoru niegroźnym, Hanka szybko traci przytomność. A gdy Marek dociera do szpitala, jego żona już nie żyje...
odc. 863
Mijają dwa miesiące od śmierci Hanki. Przyjaciele, zwłaszcza Kasia, robią wszystko, by wspierać Mostowiaków, a Jarek proponuje Uli i Natalce wspólny wyjazd nad morze. W Grabinie zjawia się także Grażyna, która zapewnia Marka o swojej przyjaźni. Tymczasem Anna przekazuje dzieciom prezenty, które mama kupiła dla nich w dniu wypadku. Przyjazd Gruszyńskiej wywołuje skrajne emocje, Barbara oskarża ją o to, że przyczyniła się do śmierci Hanki. Paweł pomaga Irkowi uporać się z zaległościami w księgowości - pod nieobecność Kuby, firma ma problemy finansowe. Tymczasem Mirka wyznaje Podleśnemu, że jej związek z Jankowskim się rozpada. A Irek, po tym, jak Sandra wyjechała bez słowa wytłumaczenia, postanawia odnowić ich romans i namiętnie dziewczynę całuje. Piotrek broni pracę magisterską. Nowym tytułem od razu chwali się przed Marią, a na Deszczowej Kinga organizuje dla męża imprezę - niespodziankę. W Gródku znów pojawia się Weimann. Dziękuje Marii za pożyczkę, dzięki której jego córka ma szansę na przeszczep. Rogowski jest zaskoczony i wściekły, bo żona nie powiedziała mu, że dała mężczyźnie jakiekolwiek pieniądze.
Co o tym myślicie?
Zgadzam się z Tobą Kasiu. To nie fair w stosunku do Artura. Pozatym ostatnio Marysia zaczyna mnie wkurzać. Za bardzo ufa ludziom, przez co jest wykorzystywana. ;/ A Artur? Ma rację,że się wkurzy. Chciałabym zobaczyć pomiędzy nimi jakąś wieeelką kłótnie a później miłe godzenie
Stały bywalec
Hanka żle zrobiła nie słuchając męża aby nie jechała do Suwałk tak mało trzeba aby doszło do tragedi
Honorowy Użytkownik
Tak Marysia jeśli chciała pomóc to najpierw powinna porozmawiać z Arturem i zapytać o jego zdanie na ten temat.Przez takie zachowanie Będą tylko niepotrzebne kłótnie.
izarakoczy1 napisał:
Hanka żle zrobiła nie słuchając męża aby nie jechała do Suwałk tak mało trzeba aby doszło do tragedi
Dla mnie cała ta historia jest bez sensu. Po co Anna miałaby dawać swojemu szwagrowi pieniądze ? Hanka sama ją buntowała i namawiała, żeby z tym skończyła
Nowy użytkownik
No racja ale skoro musliel ją jakoś uśmiercić to woleli troche namieszać... ;( A szkoda bo bez Hanki Emka już nie będzie taka sama
Honorowy Użytkownik
Oj to będzie smutny odcinek ,pewnie się popłaczę...Bez Hanki zapewne będzie inaczej ale myślę że scenarzyści wymyślą odpowiednie zastępstwo ..Marek pokocha inną kobietę ...
Honorowy Użytkownik
No może...Tylko że ona taka młodziutka ..czy pasuje do Marka?
Zobaczymy. Ja nie żałuje Hanki. Przez te lata bardzo się zmieniła. Mam wrażenie, że więcej w niej było Kożuchowskiej (okrzyknietej jako ikona mody przez gazety) niż naszej dawnej Hanki. Wciąż wystrojona i sztywna. Siedziała przy stole jakby kij połknęła. Przypomnijcie sobie Hankę z dawnych odcinków. Przecież to była fajna, pełna energii dziewczyna. A od wielu sezonów oglądaliśmy coraz bardziej wystrojony manekin. Mnie to raziło. A co do jej roli, to mozna było umrzec z nudów. Matka-Polka, prawie matka-Teresa. Adoptowała dzieci i tylko Basia miała coraz więcej roboty, bo biedna Hanka pracowała i studiowała.Wiele kobiet to przechodzi i nikt im nie pomaga. Mnie to nie wzruszało, tylko śmieszyło
Użytkownik
Co myślicie o odnowionym związku Mirki i Irka ?
Uważam że może kilka dni ze sobą wytrzymają a potem jak zwykle się pokłócą.
Stały bywalec
ja myślę ,ze Mirka najlepiej pasuje do Irka i powinni spróbować być razem